رهنامه تجزیه و تحلیل لوگو و آرم مخابرات اثر مرحوم رحمان پارسا - رهنامه

 

در این پست می خواهیم شما را با تاریخچه لوگو و آرم مخابرات جمهوری اسلامی ایران آشنا کنیم طراح این آرم در واقع پیکتوگرام شرکت مخابرات ایران ، مرحوم رحمان پارسا می باشد در ادامه مطلب شما از همه ی اجزای این پیکتوگرام آشنا خواهید شد مطمئنا که هر چیزی از آن بیانگر یک چیز است برای اطلاعات بیشتر به دامه مطلب مراجعه نمایید .

تاریخچه آرم شرکت مخابرات ایران

پس از شکل گیری و تاسیس شرکت مخابرات ایران سال ۱۳۵۰ بحث تعیین و طراحی آر م برای شرکت مخابرات، در مدیریت وقت مطرح شد ، طراحی آرم مخابرات ایران در بین دانشجویان دانشکده هنرهای زیبا  دانشگاه تهران به مسابقه گذاشته شد . سال ۱۳۵۴ در میان طرح های عرضه شده ، طرح یک دانشجوی طراحی صنعتی به نام رحمان پارسا پذیرفته و از آن زمان تاکنون به عنوان آرم شرکت مخابرات ایران معرفی شده است . لازم به ذکر است آقای رحمان پارسا ، متولد ۱۳۲۷ که مدت ۱۰ سال کارمند شرکت مخابرات ایران بود و پس از آن در سازمان میراث فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشغول بکار شد ، متاسفانه در سال ۱۳۶۲ در سن ۳۵ سالگی بر اثر سکته قلبی درگذشت.

نگاهی به آرم مخابرات

از لحاظ فنی آرم مخابرات همان گونه که ملاحظه می شود از دو فلش ، نیم دایره های موجی متحد المرکز ویک علامت پالس که از فضای بین دو فلش حاصل شده ، تشکیل گردیده و مجموعا” یک دایره را می سازد . دو فلش در جهت مخالف یکدیگر قرار دارند و با هم ترکیب شده اند و در واقع حرکت رفت و برگشت را بازگومی کنند ، مثلا” رفت و برگشت صدا و یا هر پیام ارتباطی دیگر .خط شکسته ی درون آرم که در فضای بین دو فلش قرار دارد ، در واقع نشان دهنده پالس مخابراتی است .

معمولا” برش عمودی امواج الکتریکی ، صوتی و یا هر نوع موج فیزیکی به شکل پالس ، سیگنال و …… است.انتهای هر فلش نیم دایره های متحد المرکزی قرار دارد که سیاهی و سفیدی های آن ها بازگو کننده ی امواج از بالاست . امواج الکتریکی پایه و اساس مخابرات است . همان گونه که سنگی را درون آب می اندازید ،امواج متحد المرکزی بر سطح آب ظاهر می شود و این امواج در جهت پیرامون فضای آب حوض یا استخر یا  به حرکت در می آید و تا جایی ادامه می یابد که محیط انتقال موج ادامه دارد و در نهایت بر اثر مستهلک شدن نیروی اولیه ی وارد شده بر سطح آب بر اثر سنگ ، موج حاصل می میرد و استهلاک می یابد . چراکه هر موجی در طبیعت حالت میرایی دارد . امواج مخابراتی هم معمولا” در محیط انتقال خود اعم از سیم ،کابل ، یا فیبرنوری میرایی دارند و معمولا” در مسیر خود سامانه ها یا امکانات فنی به نام رپیتر امواج راتقویت می کنند وادامه می دهند.

در حال حاضر امواج مخابراتی صدا ، تصویر ، دیتا اطلاعات  و حتی تصویرهای متحرک  فیلم  را از یک سامانه ی مخابراتی مبدا  به سامانه ی مخابراتی دیگر گیرنده  انتقال می دهند . آرم مخابرات ایران چون بر اساس موج طراحی شده – به رغم توسعه و رشد کمی و کیفی فناوری مخابرات و افزایش ظرفیت آن- همچنان بازگو کننده ی چیستی ، چگونگی ، معنا ، مفهوم و وظایف مخابرات است .

 

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 162 views بار دسته بندی : رپورتاژ تاريخ : 21 سپتامبر 2023 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.